KACHNÍ PRSÍČKO KONFITOVANÉ V DOMÁCÍM SÁDLE
KACHNÍ PRSÍČKO KONFITOVANÉ V DOMÁCÍM SÁDLE
- Hotel Horizont v Peci pod Sněžkou je tím správným místem pro rodinnou dovolenou na horách plnou zážitků. Z nabídky 5 restaurací a barů si jistě vyberete. Po celý rok tu pro vás připravují sezonní gastronomické speciality. O jednu z nich se s námi kuchařský tým hotelu Horizont rád podělil.
KACHNÍ PRSÍČKO KONFITOVANÉ V DOMÁCÍM SÁDLE
doplněné vídeňským zelím a podávané s houbovou nádivkou s jarními bylinkami
SUROVINY NA 4 PORCE:
600g kachní prsa
250g sádlo
sůl, kmín
Kachní prsíčka očistíme, okrájíme přebytečný tuk, osolíme, okmínujeme a necháme 12 hodin naložené. V pekáči si zahřejeme sádlo na 95°C a poklademe do něj prsíčka tak, aby byla zcela ponořená. Konfitujeme při stejné teplotě asi 4,5 hodiny. Podáváme s různě upraveným zelím a knedlíky nebo např. s nastavovanou kaší nebo jako v našem případě s nádivkou.
VÍDEŇSKÉ ZELÍ
450g zelí
50ml olej
50ml bílé víno
50g hladká mouka
50g brambory
40g cukr krupice
sůl, bílý pepř, kmín
Zelí nakrouháme na nudličky, osolíme, opepříme a okmínujeme. Z cukru uděláme karamel, přidáme zelí, podlijeme vínem a dusíme do měkka. Očištěnou bramboru nastrouháme na jemno, dáme do zelí, zaprášíme moukou a povaříme.
HOUBOVÁ NÁDIVKA
125g toustový chléb nebo bílé pečivo
50ml mléko
1ks vejce
40g špek
50g anglická slanina
75g houby
40g lahůdková cibulka
sůl, pepř, muškátový oříšek, petrželka
Doba přípravy
- Doba přípravy
- -
- Doba vaření
- -
Počet porcí
-
Přihlásit k odběru newsletteru
Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.